Mi és az Ingatlan Coach Balaton

2018.10.10

BrandM: Tősgyökeres budapestiként mi vezetett ehhez a döntéshez?
Buzás-Kovács Anita:
Mindketten közel 40 évet "húztunk le" a fővárosban, és besokalltunk belőle, úgy éreztük, hogy változásra van szükségünk, friss levegőre, zöldre, emberléptékűbb városban szeretnénk élni. Régi álmom volt, hogy egyszer vízpart közelébe éljek.
Buzás Gábor: Én úgy érzem, hogy csordultig megtelt Budapest, és nem tudom feszültség nélkül élni benne az életemet. A felesleges feszültségeket pedig mindig is igyekeztem kiiktatni az életemből, ezért már egy ideje formálódott bennem a gondolat, hogy a fővárosból kijjebb kellene költözni.
Az volt persze a fő kérdés, hogy hova. A Balatonra költözés korábban is felmerült bennünk, de eleinte elvetettük a rokonok és a barátok távolsága miatt. Aztán egyszer csak úgy éreztük, hogy nem tudunk ellenállni a "tenger" csábításának. Ez egy pici ország, 150 km nem egy áthidalhatatlan távolság.
Anita: Szinte minden nyarat Balatonon töltöttem gyerekkorom óta, Gáborral és most már Hannával is, amikor csak tehettük, Balatonon nyaraltunk. Tudtuk, hogy egyszer odaköltözünk, azt viszont eleinte egyikünk sem gondolta, hogy az egyszer az most van.

BrandM: Hogyan kerestetek ingatlant?
Anita:
Nyár elején nekivágtunk a több hónapos mizériának, az ingatlankeresés eleve nem olyan egyszerű, ha Budapestről Balatonra akarsz költözni, és egy akkor 11 hónapos kislánnyal sem akarsz kiszúrni azzal, hogy 40 fokban egy nap 4-5 ingatlant megnézel és alapból három órát kocsikázol. Egy idő után, mikor láttuk, hogy ez így nem fog menni, a nagyszülők segítségét kértük, illetve balatoni ingatlanirodákat kerestünk fel.

BrandM: Milyen tapasztalatokat szereztetek?
Anita:
A nagyik szuperek :) Az ingatlanosok közül három volt igazán ügyes és korrekt, a többiek...
Gábor: ... A többiek nem voltak meggyőzőek. Szép lassan állt össze, hogy nekünk is ezzel kellene foglalkozni, mert lehet ezt sokkal jobban is csinálni, mint az átlag.

BrandM: Hogyan fogtatok neki?
Anita:
Egyre jobban ástuk bele magunkat és tanulmányoztuk az ingatlanpiacot, mert azt láttuk, hogy nem egyszerű a helyzet. Mindenki azt mondja, hogy pörögnek az ingatlanok, és ez nyilván igaz is, de a mi keresésünk nem volt egyszerű, nagyon sok vacak ingatlannal találkoztunk és még több emberi furcsasággal; eladók, akik mégsem adnak el, ez például többször előkerült. Irányáras ajánlatot is utasítottak vissza, mert meggondolták magukat.

BrandM: Azt mondjátok, hogy ti jobban fogjátok csinálni az ingatlanközvetítést, mint a versenytársak. Miért?
Anita: Mi nem akarunk ingatlanközvetítő céget, abból van elég. Minőségi szolgáltatást akarunk nyújtani, ami nem csak közvetítés. A mi budapesti lakásunkat is Movik Gabriella az Ingatlan Coach alapítója adta el, és egy ingatlan coaching alkalmával hoztuk meg a végleges döntést, hogy Balatonra költözünk. Mivel ő is a Balaton szerelmese, így együtt megalpítottuk az Ingatlan Coach Balatont.

De hogy mi is az a coaching? Ez röviden azt jelenti, hogy együtt átbeszéljük az ingatlanvásárlással, eladással vagy kiadással kapcsolatos célokat és támogatjuk, segítjük a folyamatot a cél eléréséig.

Gábor: Nekem az a legfontosabb hozzáadott értékem, hogy korábban már dolgoztam ingatlanközvetítőként, megvan tehát a tapasztalatom a területen, tudom, hogy mire kell figyelni. A coach szemlélet bennem is megvan, úgy gondolom, hogy nekünk elsősorban emberekkel kell foglalkoznunk, nem annyira az ingatlanokkal.

BrandM: Hogyan akarjátok felvenni a versenyt a nagy ingatlancégekkel?
Gábor:
Nem versenyezni akarunk, az együttműködést sokkal célravezetőbbnek találjuk. Mi kicsik vagyunk, és bár célunk hamarosan felvenni kollégákat, akkor sem leszünk gigacég, mert minőségi szolgáltatást kínálunk. Mögöttünk áll a budapesti Ingatlan Coach cég több éves szakmai tapasztalattal az ingatlanpiacon, vevőkörrel, befektetőkkel, erős budapesti szálakkal.
Anita: Biztos vagyok benne, hogy az ingatlanpiacon is előny a HR-es múltam és coachként is tudom támogatni az ügyfeleinket abban, hogy az ingatlanügyeikben is megtalálják azt a célt, amit utána a segítségünkkel valósítanak meg.

BrandM: Mit csináltok, amikor nem ingatlanokkal foglalkoztok?
Anita:
A kislányunkkal vagyunk, a lehető legtöbbet. A mozgást is nagyon fontosnak tartjuk, amikor csak tudunk, elmegyünk futni, biciklizni, de imádunk úszni is.

BrandM: Mi az, ami hajt titeket a mindennapokban?
Gábor: 
Már említettem, hogy fontos számunkra az együttműködés, az emberléptékű vállalkozás és a közösségben gondolkodás. Álmunk egy olyan közösségi hely megnyitása, ahol az ingatlanügyek mellett szerepet kapnának előadások, kisebb rendezvényeket szerveznénk azoknak, akik tudásmegosztó közösségben gondolkoznak, fejlődni és tanulni szeretnének egymástól. És ezt akár egy finom kávé mellett is megtehetik majd. :)

BrandM: Mi a cégetek küldetése?
A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy milyen óriási segítség lett volna, ha van valaki, aki leveszi a vállunkról az ingatlan felkutatás terhét. Nagyon sok felesleges kört futottunk, időt, pénzt pazaroltunk el mire megtaláltuk az igazit.

Küldetésünk, hogy megkönnyítsük, menedzseljük a hozzánk fordulóknak ezt a folyamatot. Hisszük, hogy az ingatlanvásárlás, eladás kellemes, gördülékeny folyamat is lehet.

Facebook oldalunk